Izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta FBiH iz SBK

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Srednjobosanskog kantona održan je danas u prostorijama Skupštine SBK/KSB u Travniku, na kojoj je izvršen izbor delegata sa područja SBK u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, po uputstvu  dostavljenom iz CIK-a.

Od ukupno devet listi, jedna je bila iz reda Kluba zastupnika Srba, četiri iz reda Kluba zastupnika Bošnjaka  i četiri iz reda Kluba zastupnika Hrvata.

Iz reda srpskog naroda

Predlagač: Ljubinka Atanasijević

Iz reda hrvatskog naroda

Predlagači: Zdenka Džambas, Marko Šaraf, Ilija Nakić,Željka Bošnjak,

Iz reda bošnjačkog naroda

Predlagači:

Amer Mrako, Admir Škandro, Almir Švago, Amir Orlović

Prema uputstvu CIK-a  sa područja Srednjobosanskog kantona na današnjoj sjednici se birao 1 Srbin, 1 Bošnjak, 3 Hrvata i 1 iz reda Ostalih. Budući da se nijedan zastupnik u VIII sazivu Skupštine SBK/KSB nije izjasnio da je iz reda Ostalih, nije ni formirana lista iz reda Ostalih.

Iz reda srpskog naroda, izglasana je Ljubinka Atanasijević, u Klubu Hrvata najviše glasova su dobile liste Ilije Nakica (4), Zdenke Dzambas (3) i Marka Sarafa (3), dok je iz Kluba Bošnjaka najveći broj glasova dobila lista Amera Mrake, koja je dobila osam glasova.

Kompletna dokumentacija sa posrednih izbora  će se odmah ili najkasnije  u roku od 24 sata  uputiti na potvrđivanje  i dodjeljivanje mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Novum.ba

Vezano: