Aktivisti Mreže mladih MIZ Kiseljak prisustvovali kampu Mreže mladih Sarajevskog muftijstva

Mreža mladih MIZ Kiseljak već u dvije godine aktivno radi na rješavanju lokalnih problema u ovoj općini kroz humanitarne akcije, održavanje druženja i predavanja.

Proteklog vikenda Mreža mladih Sarajevskog muftijstva održala je kamp na kojem su prisustvovali mladi sa područja ovog muftijstva, ali i predstavnici omladine Islamske zajednice Republike Hrvatske. Kamp je održan u Centru za profesionalno i lično usavršavanje, a kroz višednevnu edukaciju mladi su imali priliku da uče o načinima, postupcima i rezultatima javnog zalaganja, odnosno kampaniranja, te da u praksi primjene naučeno kroz radionice.
Omladina je imala priliku da posjeti Bjelašnicu nakon višesatnog rada na radionicama, gdje su nastavili sa druženjem. Trener konsultant bio je Valdet Peštalić, i kroz edukaciju upoznao je mlade o vještinama javnog zalaganja i realizaciji rezultata.
Na kraju programa, u nedjelju, upriličena je dodjela certifikata polaznicima kampa, kojem su prisustvovali Muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković, glavni imami Muftiluka sarajevskog, kao i koordinatori Mreže mladih Muftijstva sarajevskog.
Omladina je završila dvodnevno druženje i edukaciju sa pozitivnim utiscima u nadi da će sprovesti naučeno i da će im to koristiti u ubudućem radu i aktivizmu pri Mreži mladih Muftijstva sarajevskog.
Aktivisti Mreže mladih Kiseljak, Nejra Rahmanović i Haris Topalović, također su bili sudionici ovoga važnog događaja.

Novum.ba

Vezano: