Preskačemo najvažniji obrok:Ovo ubrzava metabolizam i reguliše kilažu

Svakodnevnica, koja nam ne ostavlja izbora, tjera nas da živimo “usput” i da vrlo često jedemo “s nogu”, preskačući obroke. To ostavlja snažne posljedice kako na naše zdravlje, tako i na naše tijelo.

Obrok koji najčešće preskačemo je zapravo najvažniji u toku dana. Kvalitetan doručak je obrok koji nam obezbjeđuje neophodnu energiju, koja je preduslov za kvalitetan i produktivni radni dan.

S obzirom na način života kojim živimo, najčešće preskačemo najvažniji obrok u toku dana. Sam doručak je obrok, koji određuje, kako će naši ostali obroci izgledati.

Kada za doručak našem organizmu ne obezbjedimo sve što mu je potrebno, on će tokom dana zahtijevati da izgubljeno nadoknadimo i to najčešće u vidu slatkiša i brze hrane.

Kvalitetan doručak duže će nas držati sitima, pa će obezbjediti da za ručak pojedete dovoljno i na taj način ćete izbjeći “prejedanje”, koje je najveći neprijatelj nagomilanog sala na stomaku.

Jedna od najboljih opcija za zdrav doručak je ovsena kaša, koju ćete sami napraviti. Ovaj brzi doručak držaće nas sitima barem 3 sata i spriječit će da na pauzu za ručak odemo pregladnjeli i pojedemo nepotrebno veliku porciju.

Vlakna, kojima je ovsena kaša bogata, čine nas duže sitima i utiču na naš metabolizam, što nakon nekog vremena dovodi i do gubitka suvišnih kilograma. Uz to, ovaj obrok omogućiće vam i neophodan unos vitamina, jer je ovsena kaša mnogo ukusnija kada joj dodate svježe voće.

Priprema ovog obroka oduzeće vam svega 5 minuta ujutru, možete je ponijeti na posao i na ovaj način, usvojiti važnu i zdravu naviku i uz to izgubiti koji kilogram, što će vas posebno obradovati.

Novum.ba

Vezano: