Policija dobila 'vrijednu informaciju', danas intenzivnije pretrage prema području Kiseljaka

Foto: Ilustracija/Faktor.ba

Foto: Ilustracija/Faktor.ba

Edin Gačić osumnjičen je za dva ubistva i nalazi se u bjekstvu već deveti dan. Policijske snage raspoređene su na području više kantona sa ciljem hvatanja ovog bjegunca.

Kako pišu mediji iz Sarajeva najviše prijava stiže sa područja općina Hadžići i Ilidža. Primjetan je i manjak prisustva učenika u školama, jer se roditelji boje za sigurnost svoje djece, te ih ne šalju na nastavu. Također njegovo viđenje prijavljeno je i u Stocu, Tešnju, 

Veliki problem u potrazi predstavlja činjenica da Gačić ostavlja jako malo tragova za sobom, te se pretpostavlja da bi snijeg koji je pao jučer mogao olakšati potragu.

O Edinu Gačiću pisali su i svjetski mediji, a iz policijskih snaga koje ga traže poručuju da rade sve kako bi se Gačić čim prije locirao i priveo pred lice pravde.

Faktor.ba piše kako će danas da se intenziviraju pretrage prema području Kiseljaka, što je za njih potrvdio i komesar MUP-a KS Mevludin Halilović.

- Do sada nismo imali informacije koje bi dovele do hapšenja lica. I dalje ostajemo i radimo na tom području i provjeravamo se sve informacije koje nam dolaze od građana. Danas, zajedno sa pripadnicima FUP-a idemo u pregled i pretres određenih područja koja ranije nismo pregledali. Sada smo koncentrisani prema području koje gravitira prema Kiseljaku i općini Konjic - kazao je za Faktor Mevludin Halilović, komesar MUP-a KS. 

Također o Gačiću je govorio i ministar MUP-a KS koji je rekao da imaju vrijednu informaciju.

-Noćas smo dobili informaciju, "vrući trag" je u pitanju i nadam se da će nam pomoći. Dobili smo jednu vrlo vrijednu informaciju i nadam se da će uroditi plodom, kazao je za N1 ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica.

Novum.ba

Vezano: