MUP SBK: 18 saobraćajnih nesreća tokom vikenda

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda je na području SBK evidentirano 18 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže, a 4 osobe lakše tjelesne povrede.

Dana 17.02.2019. godine oko 11,45 sati dogodila se saobraćajna nezgoda  na lokalnom putu u mjestu Kruščica, općina Vitez, u kojoj su učestvovali:

  1. Putničko vozilo marke VW Golf, registarskih oznaka O34 J 688, kojim je upravljao A.F. rođen 1998.godine iz Viteza i
  2. Putničko vozilo marke Opel Astra, registarskih oznaka E32 J 123, kojim je upravljao D.K. rođen 1988.godine iz Viteza..

Teže tjelesne povrede u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobio je suvozač u vozilu marke VW Golf, M.S. rođen 2000.godine iz Travnika, dok su vozači oba vozila zadobili lakše tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Vitez.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 554 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 219 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključen 31 vozač, od kojih je 8 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Novum.ba

Vezano: