Komšijski derbi:Promo preko Iskre do prvog mjesta na tabeli

U nedjelju, 17. februara, u Bugojnu je odigran susret 14. kola A1 lige između KK "Iskra" Bugojno i KK "Promo" Donji Vakuf.

Tradicionalno, komšijski derbi privukao je nekoliko stotina navijača, a u vrlo uzbudljivoj utakmici, na kraju je slavio "Promo" rezultatom 76:79 (23:20; 16:22; 16:27; 21:10).

Ključne poene postigao je Mahir Ferhatbegović šutem za tri poena u zadnjoj sekundi utakmice. Zanimljivo da je Mahir, koji je odigrao najbolju utakmicu od dolaska u Donji Vakuf, pogodio i u zadnjoj sekundi prvog poluvremena.

Nakon trećeg perioda "Promo" je imao visokih plus 14. Ipak, nakon divljačkog poteza najstarijeg igrača lige, Muriza Bećirovića, teško povrijeđeni Dino Alkić prinuđen je da napusti igru. Sve do tad Dino je igrao svoju najbolju utakmicu sezone, odlično zaustavivši najopasnijeg igrača "Iskre" Merisa Bećirovića.

U zadnjoj dionici utakmice Bugojanci su zaigrali mnogo bolje i u zadnjoj minuti uspjeli su dovesti utakmicu u egal završnicu. A onda, kapiten Proma, Nedim Mustafica, pogađa dva bacanja za minimalno vodstvo 75:76. Na drugoj strani, najbolji igrač "Iskre", Meris Bećirović, na osam sekundi do kraja maši drugo bacanje, Mustafica hvata loptu i u brzoj tranziciji lopta dolazi do Ferhatbegovića koji, neometan, pogađa za pobjedu i veliko slavlje oko tri stotine prisutnih Donjovakufljana.
Najefikasniji igrač bio je Meris Bećirović sa 21 poenom, Aldin Pandžo dao je 16, a Ahmed Bjelak 11 poena. U "Promu" je ponovo najefikasniji bio kapiten Mustafica sa 19 poena, Dinko Peljto je ubacio 12, Admir Džihan 11, Mahir Ferhatbegović 10, Rijad Smajlović i Dino Alkić po 9, Ismail Hodžić 8, te Damir Kasun 1 poen.

Obzirom na neočekivani poraz "Ibu Spartansa" od "Turbine", donjovakufski "Momci s Vrbasa" ponovo su na samom vrhu tabele, a "Iskri" predstoji žestoka borba za opstanak.

 

Novum.ba

Vezano: