Nakon divljačkog prekršaja: Suspendovan Muriz Bečirović igrač KK Iskre

FOTO: KK Promo - Povrijeđeni Dino Alkić

FOTO: KK Promo - Povrijeđeni Dino Alkić

Nakon što se u medijima i društvenim mrežama pojavio snimak sa utakmice 14. kola A1 lige BiH KK ”Iskra” – KK ”Promo” Donji Vakuf, na kojem se vidi jedan od najgrubljih prekršaja ikada snimljenih na našim košarkaškim terenima, reagovao je i komesar takmičenja A1 lige BiH.

U odluci koja je donesena danas, navedeno je:
Na osnovu dodatno prikupljenih izjava od službenih lica sa utakmice 14. kola A1 lige BiH KK Iskra – KK Promo DonjiVakuf i pregledanog snimka, a na osnovu Propozicija takmičenja A1 lige komesar takmičenja je donio sljedeću odluku:

Suspenduje se igrač Muriz Bečirović (KK Iskra) i predaje Disciplinskoj komisiji regionalnih/kantonalnih saveza. Supendovani igrač nema pravo nastupa do donošenja odluke navedene komisije.

Odluka komesara takmičenja sigurno će naići na odobravanje ovdašnje sportske javnosti, koja je bila zgrožena nesportskim potezom najstarijeg igrača A1 lige BiH.

Podsjećamo, Muriz Bećirović (51) je na spomenutoj utakmici igrača ”Proma” Dinu Alkića brutalno tijelom i laktom zakucao u konstrukciju koša, a mladi igrač srećom nije pretrpio teže posljedice.

Novum.ba/BH Basket

Vezano: