Mladi u Bugojnu žele kino i više prostora za dječiju igru

Neformalne grupe mladih planiraju realizirati u Bugojnu dva nova projekta, s ciljem pokretanja rada kina u tome gradu i otvaranja dječijeg igrališta u dijelu Kolonija.

Aktivnosti su dio projekta ”Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini”, koji implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Vlade Velike Britanije.

- 'Mjesec dana za veliki ekran' je projekt kojim želimo, kroz jednomjesečnu kampanju, ukazati na važnost oživljavanja kina u Bugojnu. Problem nedostatka prostora za dječiju igru u dijelu grada za koji smo ustanovili da je neophodno da se to pitanje potencira, nastojat ćemo riješiti realizacijom projekta 'Rekonstrukcija dječijeg igrališta' - kazala je koordinatorica lokalnog tima IOM-a Azra Hero.

Ističe da su ugovori za spomenute projekte potpisani u prostorijama Omladinskog centra, u prisustvu bugojanskog načelnika Hasana Ajkunića, direktora pojedinih javnih preduzeća i srednjih škola, brojnih drugih gostiju i velikog broja mladih.

- Međunarodna organizacija za migracije u Bugojnu djeluje od oktobra 2015. i pruža priliku mladim ljudima da budu društveno odgovorni, i da svoje ideje pretvore u projekte značajne za cijelu zajednicu - naglasila je.

Novum.ba/Fena

Vezano: