FOTO: Ribolovci čistili Lašvu

Jučer je u Vitezu u organizaciji USR "Vitez" iz Viteza održana  akcija čišćenja obala i korita rijeke Lašve na potezu od Vonkovog mosta nizvodno. Radi se o akciji uklanjanja smeća koje su izbacile poplave. Akcija je počela u 10.00 satii i trajala je do 15.30. Očišćena je skoro kompletna lijeva strane obale , a desna strana je očišćena od mosta do treće kaskade.

Akcija je izvedena po jako hladnom vremenu sa stalnim vjetrom (-4 stepena) zbog čega je većina nakupina smeća jako smrznuta te se dio desne obale od treće kaskade nizvodno nije mogao čistiti. Uklonjene su ogromne količine smeća, a sve plastične flaše su prikupljene u veliki broj kesa te će se iste proslijediti, kao i dosada, rehabilitacijskom centru za djecu s poteškoćama u razvoju Duga Novi Travnik. Nastavak čišćenja ove dionice je planiran nakon zatopljenja, kao i dionica uzvodno od Vonkovog mosta prema Etno selu s obe strane.

"Zahvaljujemo se svim članovima koji su prisustvovali akciji, kao i predstavnicima ekološke udruge Kremenik gdji. Tanji Pejović i gdin. Zoran Strukar Brzoka.", poručili su viteški ribolovci.

Prisutni članovi USR Vitez: Nikola Banić, Nono Šarić, Dragan Jonjić, Fadil Arnautović, Ado Babović, Dragan Bodulović, Ibrahim Žužić, Zoran Šakić, Jasmin Hrustić, Anto Matošević Lord, Mehmed Arnautović, Rajko Matković, Franjo Šerbetić, Darijo Blaž, Dragan Matković, Mirsad Palić, Rajko Livančić, Vlatko Grabovac, Marjan Azinović, Dragan Augustinović, Anto Kovač, Zdravko Furundžija, Jasenko Karović, Vlatko Strukar, Benjamin Topčić i Adin Topčić.

Novum.ba

Vezano: