Članice bugojanskog udruženja 'Burma' ugostile žene iz Visokog

foto: Fena

foto: Fena

Članice Udruženja žena „Burma“ iz Bugojna ugostile su, u svojim prostorijama u naselju Drvetine, oko četrdeset žena iz Visokog, okupljenih u tamošnje udruženje „Dukat“.

Na ovaj način, realizirana je ideja o zajedničkom susretu na kojem se razgovaralo o dosadašnjem radu ovih udruženja, ali i aktivnostima koje se planiraju provesti u narednim mjesecima.

Dobrodošlicu gošćama, poželjela je predsjednica „Burme“ Rafija Gazić koja je, tom prilikom, naglasila da su članice bugojanskog udruženja provele do sada više značajnih projekata, te se u nekoliko navrata predstavile svojim radovima na sajmovima, gdje su bile redovno nagrađivane.

Istakla je, također, da je posjeta članica Udruženja „Dukat“ iz Visokog općini Bugojno nastavak započete saradnje dvaju udruženja, koja se u budućnosti planira dodatno unaprijediti.

-Žene iz udruženja „Dukat“ prvi put su boravile kod nas, a predvodila ih je predsjednica Sadeta Frljak. Družile smo se, i pričale o stvarima koje bismo mogle zajedno napraviti, radi očuvanja bh. tradicije, i ekonomskog osnaživanja žena, koje se uspješno bave izradom ručnih radova i proizvodnjom domaćih proizvoda - naglasila je.

Dodaje kako je s članicama Udruženja „Dukat“ dogovorena uzvratna posjeta, te da je interes Bugojanki da se učlane u Udruženje „Burma“ iz dana u dan sve veći.

Novum.ba/Fena

Vezano: