Martina Mlinarević-Sopta nominirana za nagradu Marisa Bellisario u Italiji

"Izuzetna mi je čast objaviti da sam odlukom talijanskog veleposlanstva u BIH nominirana za uglednu nagradu Marisa Bellisario u Italiji. Nagrada se dodjeljuje pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Italije, u suradnji sa Confindustriom i RAI-jem", objavila je na svom facebook profilu Martina Mlinarević-Sopta.

Proteklih godina, nagradu su primile - Aung San Suu Kyi, Madeleine Albright, Irina Georgieva Bokova, Miriam Makeba, Viviane Reding, Mary Robinson, Queen Rania, Mary McAleese, Tara Gandhi, Segolene Royal, Esperanca Bias, Linda Jackson, Hawa Aden Mohamed. U obrazloženju nominacije stoji da nagrada valorizira angazirane i talentirane žene, koje dolaze iz Italije i iz cijelog svijeta. Radi se o osobama koje su vlastitom aktivnošću doprinijele rastu i napretku - ekonomskom, političkom, naučnom, okolišnom, kulturnom ili civilnom, zemalja u kojima djeluju.

Nagrada ce biti dodjeljena u Rimu u mjesecu junu 2019. Sama ceremonija dodjele biti će u izravnom prijenosu RAI televizije, a priustvovati će predstavnici talijanskih i svjetskih institucija, kao i drugi istaknuti pojedinci javnog zivota.

"Beskrajno ponosna na ovu nominaciju zahvaljujem se ambasadoru Italije u BIH Njegovoj Ekselenciji Nicoli Minasiju na povjerenju i ukazanoj časti. Objavljujem ovu nominaciju danas za svaku ženu u BIH koja prolazi teške zdravstvene trenutke i bori se za što bolji ishod svojih najtežih bitki, za moje srcu najdraže, za Bosnu i Hercegovinu.", istakla je.

 

Novum.ba

Vezano: