Armel Čankušić autor najboljeg vizuelnog identiteta ovogodišnje manifestacije 'Dan općine Travnik'

Studenti Fakulteta za tehničke studije i Edukacijskog fakulteta i ove godine su, kao i prethodnih godina aktivno učestvovali u osmišljavanju vizuelnog identiteta kompletnog promotivnog materijala (plakata i pozivnica) u svrhe obilježavanja manifestacije „Dan općine Travnik“, a danas je u zgrade Općine Travnik upriličen sastanak sa autorom odabranog idejnog rješenja.

Ovom prilikom studenti Univeriteta u Travniku su još jednom svojom nesebičnom angažiranošću, ali i znanjem posvjedočili da prvi i najstariji privatni univerzitet na području Srednjobosanskog kantona, odgaja i obrazuje jednu novu generaciju mladih ljudi koji aktivno doprinose zajednici u kojoj žive.

U proteklom periodu na adresu Organizacinog odbora manifestacije pristiglo je desetak prijedloga, od čega je izabran rad autora Armela Čankušića iz Sarajeva, studenta prve godine Fakulteta za tehničke studije, na odsjeku Grafičkog inžinjerstva i dizajna, koji već proteklih pet godina djeluje u oblasti dizajna.

Na pitanje kako je pronašao inspiraciju za vizuelni identitet manifestacije, Čankušić je naglasio da je u okviru svoje prve školske ekskurzije posjetio Travnik, koji ga je već tada oduševio svojom bogatom kulturno-historisjkom baštinom, a ideju za dizajn je kreirao prema tvrđavi Stari grad, koja je izuzetno prepoznatljiva i jedinstvena.

Ovom prilikom članovi Organizacionog odbora manifestacije, Čankušiću su uručili simbolične poklone u vidu zahvale za izuzetnu saradnju, a z bog ranije dogovorenih obaveza prof. Marija Garić nije bila u mogućnosti prisustvovati današnjem sastanku, te je u njeno ime Šejla Smajić, predstavnica Asocijacije studenata Edukacijskog fakulteta preuzela prigodne poklone.

Novum.ba

Vezano: