Kup BiH: Zrinjski pokušava spasiti sezonu protiv Sarajeva, Sloga i Klis igraju za historiju

Danas se nastavljaju utakmice četvrtfinala Kupa BiH.

Najzanimljiviji dvoboj u ovoj fazi takmičenja čeka nas svakako u Mostaru, gdje se sastaju Zrinjski i Sarajevo, a prvi susret odigran na Koševu završio je rezultatom 1:0 u korist bordo momčadi.

Sarajevo ima visoke ambicije u najmasovnijem takmičenju i nema sumnje da će izabranici Husrefa Musemića dati sve od sebe kako bi eliminisali Zrinjski i približili se trofeju koji su posljednji put osvojili u sezoni 2013/2014. 

„Imamo rezulat koji nije pretjerano ni dobar ni loš, ostavlja prostor da odigramo kvalitetno. Sigurno da imamo ambicije da idemo dalje, a da li ćemo uspjeti ostvariti dobar rezultat ostaje da vidimo u srijedu. Što se tiče izmjena vjerovatno će ih biti. Povrijeđenih igrača nemamo, svi su zdravi. Dva-tri igrača su se žalila na lakše povrede što će biti sanirano do susreta, t.j. biće u konkurenciji za utakmicu", poručio je Musemić.

Za Zrinjski je ovo, prema riječima Blaža Sliškovića, utakmica sezone.

„S obzirom na činjenicu da bi u polufinalu ostali manje kvalitetni protivnici od Sarajeva, ali i činjenicu da imamo veliki bodovni zaostatak u prvenstvu, rekao bih da je ovo za nas utakmica sezone. Rezultat prve utakmice će nam definitivno otežati posao, jer ćemo istovremeno morati tražiti pogodak kojim bismo anulirali zaostatak s Koševa, ali i biti koncentrirani u obrani, jer smo svjesni da nas primljeni pogodak dovodi u još težu situaciju. Dosta toga je na strani Sarajeva, samopouzdanje momčadi prije svega, ali ne i motiv, jer smo svi svjesni što nam donosi plasman u polufinale.“

Nakon 1:1 iz Gornjeg Crnjelova, Klis dočekuje Slogu na Gradskom stadionu u Konjicu. Šef stručnog štaba Klisa Adis Padalović se nada da uz podršku navijača njegov tim može do uspjeha.

„Napravili smo dobar rezultat u prvoj utakmici i sad nas čeka možda i još teži zadatak. 1:1 iz prvog susreta daje nadu i ekipi Sloge, ali i nama da možemo proći u polufinale. Protivnik je kvalitetan i opasan. Mi smo spremni, motivisani. Sigurno je da ćemo imati i veliku podršku sa tribina što će biti dodatni vjetar u leđa mojim igračima da pruže maksimum.“

Trener Sloge Dragan Mićić cijeni današnjeg protivnika.

 

„Klis je pokazao u prvom meču da ima kvalitet. Mi smo možda malo olako ušli u taj meč, a oni su se predstavili kao ozbiljna i organizovana ekipa. Nikoga ne smijemo potcijeniti, ali i dalje smatram da imamo kvalitetniji tim i to moramo pokazati na terenu. Idemo na pobjedu jer bismo plasmanom u polufinale napravili istorijski uspjeh za naš klub.“

U Banjaluci će se sastati Borac i Široki Brijeg, a gosti imaju prednost od 2:1 iz prvog meča. Darko Vojvodić, trener Borca smatra da Banjalučani mogu do polufinala.

„Imamo aktivan rezultat iz prvog meča. Široki Brijeg ima izuzetno kvalitetnu ekipu. Mi ih respektujemo na svaki mogući način, ali ih se ne bojimo. Smatram da su nam šanse za prolaz podjednake. Daćemo sve od sebe da napravimo uspjeh.“

Bit će svakako uzbudljivo i u preostalom meču između TOŠK-a i Zvijezde. Tešanjci brane 2:0 sa Banja Ilidže i vjeruju da mogu ponoviti sjajnu igru i proći među najbolje četiri ekipe.

Kup BiH, četvrtfinale:

Klis Buturović Polje - Sloga Gornje Crnjelovo 15:00
TOŠK Tešanj - Zvijezda 15:00
Zrinjski - Sarajevo 16:00
Borac - Široki Brijeg 18:00

Novum.ba

Vezano: