Je li i vama Facebook pao?Trenutno radi, ali njegovi korisnici još uvijek imaju problema

Od sinoć traju problemi s jednom od najpopularnijih društvenih mreža u svijetu. Ove probleme mnogi nazivaju najvećim padom Facebooka u historiji. Trenutno društvena mreža radi, ali korisnici i dalje imaju problema, piše CNN.

Prekid je trajao više od deset sati i vjeruje se da je to najveći prekid koji je ikada zadesio ovu društvenu mrežu. Da bi objasnili svojim korisnicima šta se to tačno dešava morali su se obratiti putem svoje konkurentske društvene mreže Twitter kako bi objasnili zbog čega su imali problem. 

Osim Facebooka i druge platforme koje su u vlasništvu ovog tehnološkog diva uključujući Instagram, Messenger i WhatsApp također su imali povremene probleme pri pristupu uslugama i objavljivanju sadržaja.

Umjesto selfija i ažuriranja statusa, mnogi su dobili poruku o pogrešci: "Oprostite, nešto je pošlo po zlu. Radimo na tome da ovaj problem popravimo što je brže moguće."

Korisnici Facebooka frustrirano su cijeli dan pisali na Twitteru da ova društvena mreža ne radi. Koristili su hashtage #FacebookDown i #InstagramDown. 

Prekidi rada ove društvene mreže počeli su u srijedu i to u više dijelova svijeta uključujući Sjedinjene Države, Srednju i Južnu Ameriku i Evropu, dok su korisnici u Aziji tek danas počeli imati probleme. 

Novum.ba

Vezano: