COD Jajce: Prva predstava Emrđensi u Domu kulture Jajce

U samo mjesec dana koliko postoji glumačka grupa Centra za obrazovanje i druženje Jajce, uspješno je pripremljena prva predstava EMRĐENSI koja će se izvesti 22.marta u Domu kulture Jajce. Djelo koje će biti izvedeno pisali su sami mladi glumci sa svojom mentoricom Amelom Halaba.

Predstava na tragikomičan način govori o bh. svakodnevnici, nepotizmu, mobingu, načinu poslovanja i zapošljavanja u današnjem društvu.

Uspjeh prve predstave i grupe utoliko je veći što je ovo prva okupljena amterska grupa glumaca u Jajcu nakon dužeg vremenskog perioda, iako je Jajce grad s dugogodišnjom tradicijom Pozorišnih/kazališnih igara i ‘dasaka koje život znače’.

Mladi glumci vježbali su predano u prostorijama COD-a, a u susret im je izašla i direktorica JU Dom kulture Jajce, Smiljka Brtan odbrivši korištenje zgrade za finalne probe kao i izvođenje same predstave.

Ulaz na predstavu iznosit će simboličnih 3 marke, a sav prihod poklonit će se mladom Jajčaninu Erminu Omeroviću za liječenje koji je u nesreći na poslu ostao bez desne podlaktice i trenutno prikulja novac za nabavku robotičke proteze čija suma prelazi 70 000 maraka.

Novum.ba/Jajcepress

Vezano: