Kiša i snijeg se neće dugo zadržati, za vikend sunčano i toplo

U Bosni i Hercegovini jutros oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje u nizinama centralne i sjeverozapadne Bosne, kao i na planinama pada snijeg.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u nižim i snijegom u višim područjima. Ponegdje u nizinama centralne i sjeverozapadne Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 3 do 9, na jugu od 12 do 16 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 7 stepeni.

Objavljena je prognoza za naredna četiri dana:

Srijeda - pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini postepeno razvedravanje tokom dana, a u Bosni u večernjim satima. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u centralnim, istočnim, zapadnim i djelimično sjevernim područjima Bosne sa kišom ili susnježicom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 14 do 19 stepeni.

Četvrtak - pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 15 do 20 stepeni.

Petak - sunčano. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 17 do 21 stepeni.

Subota - sunčano. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 16 do 23 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Novum.ba

Vezano: