Nagrađeni radovi travničkih fotografa Mirsad Mujanovic i Jasmine Hopić

Povodom obilježavanja manifestacije Dan općine Travnik sinoć je u kazamatu tvrđave Stari grad otvorena izložba bh. fotografije Foto kluba "FOT Travnik" pod nazivom „FOTOBIH TRAVNIK 2018“, a ovom prilikom pohvale za značajan uspjeh postigli su i članovi ovog kluba Mirsad Mujanović i Jasmina Hopić. Također i Ahmedu Rešdatu, članu Foto kluba "FOT Travnik" je uručena pohvalnica.

Na konkurs raspisanom početkom prošle godine prijavljeno je oko 700 fotografija od svih članova Asocijacije za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini, a večeras su u Travniku izložene fotografija koje su odabrali članovi tročlanog žirija sa visokim fotografskim zvanjima.

Ovaj izložbeni koncept jedinstven je u regiji, ali i dalje, te podrazumijeva istovremeno, ali odvojeno žiriranje svih prispjelih fotografija različitih selektora sa stručnim majstorskim zvanjima u svijetu fotografije. Nakon toga se sačini raspored organizovanja izložbi u nekoliko gradova širom BiH, te se nagrađuju najbolji radovi, a na kraju ciklusa i fotografija godine. Ova travnička postavka je pretposljednja, odnosno deseta u nizu. Na izložbi su učešće uzeli članovi iz 11 klubova iz Bosne i Hercegovine a predstavljene su fotografije iz kategorije kolor i monohrom.

Prisutnima su se obratili ispred Foto kluba "FOT Travnik" Mirsad Mujanović i predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH, Ozren Božanović koji je i otvorio izložbu.

Ovom prilikom prva nagrada u monohromnoj selekciji pripala je Ozrenu Božanoviću, drugo mjesto je zauzeo Hasan Puškar, a treće Dragan Prole.U kolor selekciji prva nagrada dodijeljena je Dušanu Vukoviću, druga Jeleni Nišić, dok je treće mjesto zauzela Milena Erceg.

Novum.ba

Vezano: