Jusuf Nurkić preko ekrana motivirao saigrače u svlačionici pred utakmicu!

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su u Chicagu ekipu Bullsa rezultatom 118:98, a posebnu motivaciju gostujuća ekipa imala je prije samog početka utakmice u svlačionici.

Naime, svi igrači su se skupili i razgovarali s povrijeđenim bh. košarkašem Jusufom Nurkićem, koji im se javio iz bolnice putem FaceTimea.

Jan, supruga od trenera Terryja Stottsa, došla je na ideju kako da poveže povrijeđenog Nurkića sa saigračima prije izlaska na parket i to je postao veliki hit u ekipi.

"To je bilo sjajno. Bilo je tako super. Iznenađujuće za nas. Uspio nas je čuti, nosio je majicu Rip City. On je bio tu sa nama, također. Bilo je posebno. Bilo je lijepo vidjeti ga u dobrom raspoloženju nakon svega što se dogodilo", rekao je Zach Collins.

Damian Lillard je također bio zadovoljan načinom na koji se sve dogodilo.

"Zapravo nije mnogo rekao. Pokazao je na majicu Rip City i malo se nasmijao. Osjetili smo ga među nama prije nego što smo otišli na teren. Nismo ni znali da će se to desiti. Samo se pojavio na ekranu", dodao je Lillard.

Enes Kanter, koji je počeo na centarskoj poziciji umjesto Nurkića, rekao je kako je dobio inspiraciju iz tog trenutka.

"Sam pogleda na njegovo lice i zvuk njegovog glasa dao nam je toliko pozitivne motivacije. Pozitivne energije. Zajedno smo rekli '1-2-3 Nurk!' i izašli na teren", rekao je Kanter.

Novum.ba/Klix.ba

Vezano: