Ismet Hodžić za Mahira Memića, dobro se dobrim vraća

Maleni dječak Ismet Hodžić iz Gornjeg Vakufa- Uskoplja kome je prošle godine  u ovom gradu prikupljana pomoć za liječenje, trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja. Liječnici čekaju da mu se organizam oporavi, pa da mu urade transplataciju jetre. Dok je Ismet bio na liječenju u Sarajevu, susreo se sa Miralemom Pjanićem, koji mu je tom prilikom poklonio loptu.  Za Ismeta je to veoma dragocjen poklon, ali vidjevši da je njegov sugrađanin  Mahir Memić bolestan i da mu prikupljaju sredstva za liječenje, ovaj maleni heroj se odlučio odreći tog poklona i darovati ga za Mahirovo liječenje.

- Mahir već jedanaest godina boluje od epilepsije, a bolest se sve više manifestira kroz svakodnevne, kratke ali nesnošljive napade. Bezuspješno se liječio u Sarajevu, zbog čega smo u februaru organizirali njegov odlazak na kliniku u Beč- kazali su u Udruženju „Đerđef“.

Ovo udruženje je poznato po svom humanitarnom radu, a velika je brojka osoba kojima su  svojim humanitarnim akcijama pomogli da prikupe sredstva za liječenje. Zamolio je Nailu Muminović, koja je pravila aukciju za njegovo liječenje, da napravi novu aukciju.  Aukcija se održava na njenom profilu „Naila NaNa“ i za dva dana, lopta  je dostigla cifru od 500 KM.

- U decembru 2018. godine sam organizovala aukciju sa crtežima dječaka Ismeta Hodžića, kako bi pomogla u prikupljanju sredstava za njegovo liječenje. Naišla sam na jako dobru podršku i prodano je 9 crteža, i tada sam skupila skoro 900KM. Ismet me zamolio da organizujem i ovu aukciju, jer on najbolje zna kako je to kada ti trebaju sredstva za liječenje, i važna ti je svaka marka. Veliko srce za tako malog dječaka, ako mene pitate. Rekao je da mu je želja da Mahir što prije ode na liječenje. Aukcija će trajati do 1. maja- kazala nam je Muminović.

Novum.ba/Gornjivakuf-x.com

Vezano: