FOTO&VIDEO/Na humanitarnom turniru i koncertu ‛Srcem za Maka‛ prikupljeno blizu 15.000 KM

Mak Hasić boluje od rijetkog oblika i agresivnog oblika kancera. Brz opravak Maku poželio je jedan od najboljih bh. fudbalera Edin Džeko poklonivši mu svoj dres Rome s autogramom i brojem 9.

U rodnom mjestu teško oboljelog Maka Hasića jučer je održan humanitarni turnir i koncert „Srcem svi za Mak“a u kiseljačkom naselju Zabrđe. Emitovana je i video poruka Edina Džeke upućena dječaku, koja je izazvala oduševljenje prisutnih.

"Mak, pozdravljam te i želim ti što brži oporavak. Budi nam uvijek sretan i nasmijan, budi uvijek pozitivan. Čuo sam da voliš fudbal i zato sam ti spremio jedan poklon da imaš za uspomenu - da imaš kada se igraš sa svojim drugovima ako Bog da kada se oporaviš", poručio je Džeko.

Organizator turnira je Udruženje građana Koščan - Bukovica, odnosno Armina Hasić, Armin Hasić, Eldin Huseinović, Ismir Omić i Adnan Rizvo, a prikupljeno je blizu 15.000 maraka.

Pobjednik malonogometnog humanitarnog turnira je ekipa Raštelice, drugo mjesto osvojilo je Sportsko udruženje Futuro dok su treće mjesto zauzeli veterani Bilaovca Cpu. Najbolji su dobili zahvalnice i pehare. Na turniru je učestvovalo 16 ekipa, a nakon turnira održan je koncert.

Organizatori su se zahvalili svima za nesebičnu podršku u realizaciji humanitarnog turnira i koncerta, a posebno JP BH Pošta, Komunalac Hadžići, Eldar Ćomor i Općina Hadžići, sarajevski Kiseljak, Policijska uprava Kiseljak Sabina Hodžić, pekara Kelix, CPU Bilalovac za tehničku realizaciju.

Da bi Mak mogao nastaviti svoje liječenje u Turskoj, možete mu pomoći pozivom na broj telefona 17007 čime donirate dvije marke.

Moguće je donirati novac putem PayPala na domaći i ino-račun.

PayPal: paypal1@pomozi.ba

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo banka BiH

154-180-20085330-48

Za uplate iz inozemstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo banka BiH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71.000 Sarajevo

Svrha: Mak Hasić

Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:

ERSTE BANK

IBAN: AT64 2011182266475400

BIC: GIBAATWWXXX

Wien, Oestereich

Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Verwendungszweck: Mak Hasić

Novum.ba

Vezano: