Dan otvorenih vrata u MSŠ Donji Vakuf

U Mješovitoj srednjoj školi Donji Vakuf danas je organizovan „Dan otvorenih vrata“ za učenike devetog razreda osnovnih škola s područja Općine.

Prije obilaska škole, upriličen je svečani prijem, a obzirom da je danas Dan žalosti u BiH, učenjem fatihe i minutom šutnje učenici, profesori i direktor odali su počast tragično stradalim uposlenicama OŠ Kovačići Sarajevo.

„Dragi učenici i nastavnici, u ime kolektiva MSŠ Donji Vakuf, profesora i učenika želim vam iskrenu i srdačnu dobrodošlicu, u nadi i želji da ćete se lijepo osjećati u našoj školi. Simbolični naziv „Dan otvorenih vrata“  je uistinu simboličan, a naša želja je da shvatite i razumijete da je ova škola za vas otvorena 365 dana. Vama, dragi učenici, želim poručiti kako je ovo naš i vaš grad, ovo je vaša kuća, vaš dom, ovo je vaša škola, i tu se sigurno možete najljepše i najkomotnije osjećati“, kazao je u svom obraćanju Asim Orahovčić, direkor MSŠ Donji Vakuf.

Budućim srednjoškolcima predstavljen je dio nastavnih i vannastavnih aktivnosti u školi, kao i dio praktične nastave različitih zanimanja. Tokom obilaska, učenici su imali priliku pogledati praktični čas biologije, sportske aktivnosti u fiskulturnoj sali, praktičnu nastavu kulinarstva, prisustvovati kratkom času matematike i praktičnoj nastavi, te se upoznati sa aktivnostima Vijeća učenika MSŠ.

Po završetku obilaska, u školskom holu upriličena je zakuska i druženje, prilagođenu ovom danu. Zakusku su pripremili vrijedni kuhari, učenici Mješovite srednje škole Donji Vakuf.

Novum.ba

Vezano: