Jajce: Ugovori o pokretanju biznisa mladih

foto: Radio Donji Vakuf

foto: Radio Donji Vakuf

Institut za razvoj mladih Kult i Općina Jajce, uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH, podržali su pokretanje šest biznisa mladih iz Jajca u ukupnoj vrijednosti od 50.000 maraka, a ugovore s korisnicima danas je potpisao načelnik Edin Hozan, saopćio je Institut.

Sredstvima iz Poduzetničkog fonda za mlade Amela Iskrić Hadžić, diplomirani inženjer arhitekture, Haris Burek, građevinski tehničar, Selmir Vuković, Samed Glamočić, diplomirani certificirani fizioterapeut, Haris Imamović, pravnik za bezbjednost i kriminalistiku i Arnes Hadžić, trgovac, pokrenut će vlastiti biznis kroz otvaranje obrta u oblasti dizajna enterijera, izgradnje betonskih konstrukcija, servisiranja računara, laptopa i mobilnih uređaja, usluga raznih vrsta masaža, proizvodnje briketa i proizvodnje pekarskih proizvoda.

Na ovaj korak, kako se navodi, odvažili su se jer žele ostati u Bosni i Hercegovini, žele raditi u struci, baviti se poslom koji vole, obezbijediti egzistenciju za svoju porodicu, ali i pomoći svom gradu da znanje koje su stekli tokom obrazovanja iskoriste gradeći svoj grad i državu, jednoglasni su ovi mladi ljudi u ocjeni razloga zbog kojih su danas potpisali ugovore.

Hozan je čestitao je mladim Jajčanima na odvažnosti i hrabrosti da otpočnu vlastiti biznis u svom gradu danas, kada se mladi uglavnom odlučuju napustiti Bosnu i Hercegovinu.
"Naša želja i namjera jeste da ostanete ovdje i da vam mi pomognemo da ostvarite svoje želje i snove u svom gradu. Upravo i naša saradnja s Institutom za razvoj mladih jeste s ciljem poboljšanja ambijenta za mlade poduzetnike. Zato se uime Općine Jajce zahvaljujem mladima iz KULT-a na ovim aktivnostima i tome što su prepoznali podršku mladima, posebno u oblasti biznisa", kazao je on.

Cilj Preduzetničkog fonda je da mladima pruži svaki vid podrške, kako bi u konačnici imali održive biznise koji će upošljavati nove mlade

Novum.ba

Vezano: