Općina Donji Vakuf stipendira 105 studenata

U velikoj sali zgrade Općine Donji Vakuf danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa studentima, dobitnicima općinskih stipendija za akademsku 2018./2019.godinu.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je načelnik općine Huso Sušić i predsjedavajući Općinskog vijeća Naser Rujanac.

„Najprije želim da vam čestitam što ste uspješno završili srednju školu i upisali fakultet, a čestitam i ostalim studentima na predanom i marljivom radu na studiju. Stipendije su samo dio koji će pomoći vašim roditeljima da uspješno privedete kraju studije i zaposlite su u Donjem Vakufu ili nekom od drugih bh. gradova“, kazao je općinski načelnik Huso Sušić.

Općinsko vijeće Donji Vakuf, na posljednjoj sjednici, dalo je saglasnost na konačnu rang-listu studenata aplikanata, a ove godine je planirano čak 105 stipendija.

„Ponosan sam, u ime Općine i Općinskog vijeća, što ove godine po prvi put, nećemo imati niti jednog studenta ili roditelja koji će se žaliti na konačnu odluku, što iz određeno razloga student nije dobio stipendiju. Drago mi je što su ove godine svi studenti koji su aplicirali i zadovoljili tražene uvjete, dobili općinsku stipendiju“, dodao je predsjedavajući Naser Rujanac.

Studentima će biti isplaćeno 10 jednakih rata u iznosu od 100 KM.

Novum.ba

Vezano: