Svečano obilježen Dan škole ‛Hasan Kjafija Pruščak‛ iz Prusca

U prostorijama OŠ „Hasan Kjafija Pruščak“ danas je upriličena priredba povodom 9.maja – Dana škole, kojoj su prisustvovali predstavnici PS Donji Vakuf, općinski načelnik Huso Sušić, te roditelji i učenici škole.

Na današnjoj priredbi organizovanoj povodom Dana škola Nastavničko vijeće proglasilo je učenike generacije.

Učenici koji su u toku svog devetogodišnjeg obrazovanja pokazali i dokazali svojim zalaganjem i znanjem da su najbolji i zaslužno su proglašeni učenicima generacije su: Elna Abdibegović, Hana Sole, Aiša Hamzakadić i Ena Škandro.

Prigodnom priredbom učenici svih školskih uzrasta ove škole zajedno sa svojim nastavnicima obilježili su Dan škole i na taj način ispratili još jednu generaciju učenika završnih razreda.

Bila je ovo prilika da se najboljim učenicima dodjele i uruče nagrade u iskazanom znanju, sportu i ostalim vidovima stvaralaštva. Nastavničko vijeće škole dodijelilo je nagradu najboljim učenicima iz matematike i fizike.

Najbolja učenica iz matematike je Aiša Hamzakadić, a iz predmeta fizika Elna Abdibegović.

Najbolja učenica iz vjeronauke je Aiša Hamzakadić kojoj je Nastavničko vijeće na današnjoj priredbi dodijelilo nagradu i zahvalnicu, dok je najbolja učenica iz likovne kulture Elna Abdibegović.

Najbolji sportiska škole je Ammar Terzić, a školski pehar ove godine otišao je u ruke učenika 9. razreda, kao najboljoj sportskoj ekipi.

Uručena je i nagrada za najbolji literarni rad i to učenici osmog razreda, Eni Hamzakadić.

Nagrada za najodanijeg prijatelja biblioteke uručena je Aiši Dautović, a nagrađena je i najbolja učenica iz tehničkog odgoja Nermina Terzić.

Svake godine u školi se organizuje „Školski kviz“ pod rukovodstvom Vijeća učenika. Ove godine pobjednica kviza je Aiša Hamzakadić.

Učenici su i ove godine priredili raznovrstan i zanimljiv program.

Novum.ba

Vezano: