Zlato za zlatne ‛momke s Vrbasa‛:KK Promo je prvak A1 lige KS BiH!

Košarkaški klub “Promo” Donji Vakuf šampion je A1 lige Košarkaškog saveza BiH. U trećoj, odlučujućoj utakmici finalne serije, u donjovakufskoj “Promo areni”, “Momci s Vrbasa” deklasirali su zenički “Čelik” rezultatom 93:63 (27:23; 22:11; 16:16; 28:13). Od samog početka ekipa Kenana Juge, nošena frenetičnim navijanjem “žutog tornada” s tribina, pokazala je da Zeničani teško mogu da se nadaju pozitivnom ishodu.

Tek u drugom dijelu prvog perioda gosti su uspjeli da nekoliko minuta zaigraju svoju igru, ali vrlo brzo se prednost “Proma” počela uvećavati i taj trend nastavljen je do kraja utakmice. Svi igrači pokazali su maksimum borbenosti i ogromnu želju da obraduju oko 1200 svojih navijača. U takvoj atmosferi teško bi pobijedila i mnogo kvalitetnija ekipa od veoma dobrih Zeničana. U gostujućoj ekipi bolji od ostalih bio je Kerim Dragolj sa 17 poena, Armin Avdibegović dao je 12, a Mirza Kešo 11 poena. Kapiten “Proma” Nedim Mustafica briljirao je sa 30 poena i 18 skokova, Dinko Peljto dao je 20 (12 asistencija), Admir Džihan 19 (10 asistencija), Dino Alkić 11, Strahinja Jovanović 7 i Rijad Smajlović 6 poena. 

Kada je sirena označila kraj susreta počelo je neviđeno slavlje na terenu i na tribinama. “Momci s Vrbasa” i najbolji navijači na svijetu počeli su svoj zajednički šou, dok su oduševljeni zvaničnici košarkaškog saveza i naši prijatelji iz drugih klubova fotografisali atmosferu koja se rijetko viđa i u mnogo većim sredinama. Prilikom ceremonije dodjele poraženoj ekipi cijela dvorana skandirala je “Čelik, Čelik…”, nagradivši tako borbenost ekipe trenera Mujkanovića. A onda, zlatne medalje zlatnim momcima uz gromoglasno “Donji Vakuf, Donji Vakuf…”. I, na kraju, najsvečaniji trenutak, kapiten Nedim Mustafica preuzeo je šampionski pehar i, zajedno s peharom, u zrak se podiglo preko 2000 ruku, simbolično šaljući poruku zemlji i nebu o jednoj predivnoj priči, o jednom malom gradu velikog srca, o zajedništvu i ljubavi unutar porodice KK “Promo”, o gradu u kojem stanuju šampioni. – stoji u Saopćenju KK Promo Donji Vakuf

Novum.ba

Vezano: