'Hrvatsko proljeće Središnje Bosne' u Travniku: LJUBUŠKI – OAZA U SVJETLU

Šesto izdanje kulturno-umjetničkog festivala “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne 2019.” ove godine započelo je u Novom Travniku izvedbom predstave “Vukovarsko svijetlo”.

“Proljeće” će tako, kao i ranijih godina, stići u Travnik, Gornji Vakuf-Uskoplje, Vitez, Busovaču, Kreševo, Fojnicu, Kiseljak, Žepče, Usoru, Bugojno te najmanju općinu u FBiH – Dobretiće. Pored općina Srednjobosanskog  i Zeničko-dobojskog kantona, Hrvatsko proljeće gostuje i u  Tomislavgradu, te po prvi puta u šest godina trajanja festivala i u Sarajevu.

 

LJUBUŠKI: OAZA U SVJETLU U Travniku će u subotu, 18. maja, biti održana izložba slika o Ljubuškom kao i čitanje djela Petra Barbarića pod nazivom „LJUBUŠKI: OAZA U SVJETLU“. Organizator događaja kao i cjelokupne manifestacije je Kantonalni odbor mladeži HDZ BiH SBK/KSB, a partneri su Udruženja Uzor iUdruga Klik.

Izložba će se održati u Auli KŠC "Petar Barbarić" u Travniku sa početkom u 19:00 sati, te valja istaknuti kako je ulaz na sve događaje u okviru Hrvatskog proljeća Središnje Bosne slobodan što ga izdvaja od ostalih festivala sličnog karaktera. Kultura svima, neformalno je moto KO mladeži HDZ BiH SBK/KSB, organizatora festivala

Novum.ba

Vezano: