Viva škola filma stiže po prvi put u Busovaču

Filmska radionica “Viva škola filma 2018-2019.” održat će se u čitaonici “Gradske knjižnice” u Busovači od 28. do 30. maja, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Indonezije u BiH.

Cilj je ovog projekta razvoj kreativnosti i stjecanje filmske pismenosti koja je primjenjiva u svakodnevnom životu. Očekivani rezultati ovog projekta su novi filmovi koje će polaznici radionice sami proizvesti, i s njima sudjelovati na Viva film festivalu, saopćili su organizatori.

Dodali su kako će odabrani autori biti gosti Festivala, gdje će imati priliku da se međusobno upoznaju, druže, razmjene iskustva s ciljem uklanjanja barijera i razlika bez obzira na nacionalnu pripadnost i vjeru.

Pet najboljih bit će nagrađeno na samom Viva festivalu video opremom Canon koju osigurava kompanija AVTERA – već tri godine partner ovog projekta, kao i kompanija Mekline. Predviđeno je da “video radovi” budu kratki, autentični i originalni filmovi, koje bi distribuirali na filmske festivale širom svijeta, a emitira se i posebna tv emisija na BHRT-u – “Viva škola filma”. Domaćin ove radionice je Misija OESS-a u BiH, priopćio je suorganizator radionice Fotoklub Busovača.

 

Novum.ba

Vezano: