Jedan od ključnih igrača Arsenala zbog političkih problema neće igrati u finalu Evropske lige

Arsenalov igrač Henrikh Mkhitaryan neće igrati finale Europske lige protiv Chelsea u Bakuu, objavio je engleski prvoligaš. Učestvovanje armenskog reprezentativca u finalu bilo je upitno zbog spora koje njegova domovina Armenija i Azerbajdžan, gdje se održava finale, vode oko pokrajine Gorski Karabah. Arsenal je pokušao zajedno s UEFA-om razraditi sva sigurnosna pitanja vezana za igranje Mkhitaryana u finalu koje se igra 29. maja.

"Detaljno smo razmotrili sve opcije za Mickija da bude dio momčadi, ali nakon razgovora s Mickijem i njegovom porodicom svi smo se skupa složili da neće putovati s nama," stoji u saopštenju Arsenala objavljenom na službenim klupskim stranicama. 

"Pisali smo UEFA-i kako bismo izrazili zabrinutost zbog ove situacije. Micki je bio ključan igrač na našem putu do finala tako da je ovo velik gubitak za nas. Također nam je jako žao da će igrač propustiti veliko evropsko finale u ovakvim okolnostima s obzirom da je to nešto što se događa u karijeri nogometaša." navodi se iz Arsenala.

Novum.ba

Vezano: