Općina Fojnica: Posjeta delegacije Svjetske humanitarne organizacije IGASA

Općinu Fojnica jučer je posjetio generalni sekretar Svjetske humanitarne organizacije “IGASA” Abdulaziz Sarhan koji se tom prilikom sastao sa načelnikom općine Fojnica Sabahudinom Klisurom.

Sastanku su prisustvovali i direktor Ureda IGASA u BiH Abdel Raouf al Shurman te Mensur ef.Pašalić, nekadašnji glavni imam u Fojnici.

Na početku susreta načelnik Klisura se zahvalio gostima što su ukazali čast i posjetili Fojnicu te im se zahvalio za ono što rade za ovaj grad više od dvadeset godina.

„Izuzetno mi je drago da ste danas moji gosti jer znam da još od '92 godine organizacija IGASA pomaže fojničke jetime i još uvijek ste tu sa nama“ - rekao je , između ostalog, načelnik Klisura.

„Mi smo radosni što smo u ovom gradu, mi volimo ovaj narod, ovu zemlju i ostat ćemo i dalje vaši prijatelji“ - poručio je s druge strane sekretar Sarhan.

Cilje ove posjete upravo je bio da se učvrste postojeće veze Svjetske islamske humanitarne organizacije (IGASA) i Općine Fojnica a večeras će, povodom Dana jetima, u Sarajevu biti upriličen iftar a istom će prisustvovati i načelnik Sabahudin Klisura.

Novum.ba

Vezano: