Mahmutbegović na iftaru u Potočarima sa majkama Srebrenice i povratnicima

U prostorijama „Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS“ u Potočarima, upriličen je iftar u zajedničkoj organizaciji Udruženja "Srebreničke majke" i potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović.

Iftaru je prisustvovalo više od 200 postača iz šire regije Potočara, Bratunca i Srebrenice.

U kratkom obraćanju, potpredsjednica Mahmutbegović istakla je potrebu jedinstva i međusobnog poštovanja i pozvala prisutne da se više okrenu jedni drugima.

" Drago mi je sto smo večeras zajedno i s posebnim emocijama doživljavam ovo naše ramazansko, iftarsko druženje. Ovo nije samo iftar nego mnogo više od toga. I ove noći moramo poslati snažnu poruku da se genocid i žrtve strašnih zločina na ovom prostoru nikada ne smiju zaboraviti", istakla je između ostalog potpredsjednica Mahmutbegovic večeras u Potočarima.

Predsjednica Udruženja, Fadila Efendić izrazila je zadovoljstvo da se na zajedničkom iftaru okupio veliki broj vjernika te što je snjima i Mahmutbegović, koja je donirala finansijska sredstva za zajednički iftar za povratnike.

Nakon zajedničkog iftara, proučena je Fatiha za duše šehida Srebrenice te srebreničku majku Hatidžu Mehmedović, a zatim su korisnici inetrnatskog smještaja u EMMAAUS-u priredili izvedbu ilahije.

Novum.ba

Vezano: