KK STAR Fojnica uspješno završio učešće na 26 Lavazza Mini Europe turniru (FOTO)

Košarkaši i košarkašice K STAR Fojnica su od 6. do 11. juna učestvovali na prestižnom turniru u Luxemburgu grad Esch, koji je na FIBA kalendaru. Ekipu KK Star je pozvao i pomogao u realizaciji Mišo Pecirep.

Ukupno je učestvovalo jedanaest država, Luxemburg,Holandija, Njemačka, Austrija, Italija, Španija, Portugal, Francuska, Belgija, Danska i BiH a klub iz Fojnice bio je jedini predstavnik regiona.

„Naši momci su igrali u grupi od 6 ekipa gdje su ma kraju igrali baraž za polufinale, gdje nas je u jednoj egal utakmici pobjedila ekipa BC Nancy Francuska. Završili smo turnir od 12 ekipa na ovakvom turniru osvojili smo odlično 7 mjesto, a malo nam je sreće trebalo za bolji plasman“ kaže Smir Kučuk, trener KK STAR Fojnica.


Djevojčice su osvojile 6 mjesto od 8 ekipa i ono što treba naglasiti jeste da smo pobjedili ekipu iz Madrida i Kopenhagena.

U najpetorci turnira za djevojčice izabrana je Koffler Ester i Bojan Trogrančić za dječake a posebnu nagradu KK STAR je osvojio za najmlađeg igrača turnira, a to je Denijal Dizdarević.
Na kraju turnira podijeljene su nagrade i pehari za sve učesnike jer glavni moto ovog turnira je da su svi pobjednici.

„Velika je stvar ovaj turnir za našu djecu, koja su pokazala da samo upornim radom i željom može se doći do željenog cilja. Reprezentativno smo predstavili svoj grad,državu i kulturu koju samo naša djeca imaju"-kažu u KK STAR.

Na kraju, iz KK STAR Fojnica se zahvaljuju da se zahvalimo ekipi koja je bila sve vrijeme sa djecom, a to su Asim Meša, Emir Sulejmanović, Kenan Dizdarević i Zoran Oroz te Miši Pecirepu i njegovoj ekipi na pomoći oko realizacije dolaska u Luxemburg .

Novum.ba

Vezano: