Međunarodni atletski miting prijateljstva danas u Zenici

Zenica je i ove godine domaćin izvrsnog atletskog mitinga. Iako je po imenima i dosad pratio neke poznatije u regionu, ovaj put su se organizatori potrudili da dovedu kremu regionalne atletike. Na 10. jubilarnom Mitingu pored Tuke, Mujezinovića, Pezera i Alića, nastupiće i Ivana Španović, prvakinja Evrope, bronzana sa Olimpijskih igara i dva SP-a. Miting u Zenici pratite direktno u programu BHT1 i na web portalu.

Na 10. Međunarodnom atletskom mitingu Zenica 2019 nastupit će 152 takmičara iz 25 zemalja. U organizacionom odboru ističu da samo ovaj podatak zapravo govori da je zenički atletski miting ponovo najznačajnije sportsko takmičenje u Bosni i Hercegovini na godišnjem nivou.

Prvo ime mitinga svakako je Ivana Španović, reprezentativka Srbije u skoku u dalj, a pored nje treba izdvojiti da su učešće potvrdili i brojni drugi vrhunski i svjetski atletičari koji trenutno imaju najbolje rezultate u disciplinama u kojima se nadmeću.

Bosnu i Hercegovinu na atletskom mitingu u Zenici predstavljat će naši najbolji atletičari iz seniorske, ali i mlađih kategorija. Najviše se ipak očekuje od Amela Tuke, koji će nastupiti u primarnoj disciplini utrci na 800 metara, te od bacača kugle Mesuda Pezera.

Novum.ba

Vezano: