Održana 10. sjednica Vlade SBK/KSB, saznajte koji su zaključci doneseni

Vlada SBK je usvojila zapisnik sa 10. sjednice, Mnistarstvo finansija je predložilo, a Vlada SBK donijela odluke:

Odluka o usvajanju smjernica ekonomske i fiskalne politike Srednjobosanskog kantona za period 2020-2022.godine.

Odluka o izdvajanju sredstava iz Budžeta Srednjobosanskog kantona po Sporazumu Ministarstva financija i Kantonalne direkcije za ceste, odlukom se izdvaja iznos od 626.203,22 KM za sufinansiranje ugovorenih i izvedenih radova na rekonstrukciji regionalnih puteva na području SBK.

 

Odluka o izvršenju neplaniranih sredstava u budžetu SBK:

 

izvršenje doniranih sredstava za OŠ „Karaula“ u iznosu od 5.000,00 KM, donirana sredstava BH Telekom za projekat adaptacije i opremanje kabineta informatike“,

 

izvršenje doniranih sredstava OŠ „Jajce“ Krušćica u iznosu od 5.000,00 KM, donirana sredstva općine Jajce za nabavku materijala i sitnog inventara.

izvršenje doniranih sredstava OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Gojevići-Fojnica u iznosu od 1.536,96 KM, donirana sredstva Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske za projekat nabave lektire na hrvatskom jeziku.

izvršenje doniranih sredstava OŠ „Turbe“ u iznosu od 860,00 KM, donirana sredstva BH Telekoma za projekat nabavku opreme.

izvršenje doniranih sredstava MSŠ „Bugojno“

 

Ministarstvo privrede je predložilo, a Vlada SBK donijela odluke:

Odluka o izdvajanju sredstava sa pozicije „ Subvencije privatnim i javnim preduzećima za učešće na sajmovima i izložbama“, odlukom se izdvaja iznos od 5.000,00 KM za finansijsku podršku realizacije projekta postavljanja turističke signalizacije na području općine Novi Travnik.

Odluka o izdvajanju sredstava sa pozicije „Tekući transferi i drugi tekući rashodi“ iz Budžeta Kantona za sufinansirnje „9.Sajma za zapošljavanje 2019.g.“ koji će se održati 18. i 19. Juna 2019. godine, odlukom se izdvaja iznos od 2.000,00 KM, sredstva će se doznačiti Službi za zapošljavanje SBK.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je predložilo, a Vlada SBK donijela odluku o izdvajanju dijela sredstava za provođenje Programa i kriterija utroška sredstava iz Budžeta Srednjobosanskog kantona s pozicije Transfer za naknadu štete koju počini zaštićena divljač za 2019. godinu. Iz Budžeta Srednjobosanskog kantona za 2019. godinu izdvaja se iznos od 1.900,00 KM radi provođenja Programa i kriterija utroška sredstava.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova je predložilo, a Vlada SBK donijela odluku o izdvajanju sredstava za projekat Solarni kolektor za zagrijavanje tople vode u sportskoj dvorani u Novom Travniku, ORŠK d.o.o. N.Travnik iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša SBK. Iz Budžeta SBK izdvajaju se u iznosu 4.979,52 KM za realizaciju projekta i uplatit će se „BNT INŽENJERING“ d.o.o. N.Travnik.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je predložilo, a Vlada SBK donijela odluke:

 

Odluka o akontativnoj raspodjeli sredstava namijenjenih za financiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola općine Jajce gdje nema organiziranog prijevoza, ovom odlukom utvrđuje se akontativna raspodjela sredstava planiranih Budžetom za 2019.godinu, odlukom se izdvaja iznos od 16.281,79 KM sredstva su namijenjena za financiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola sa područja općine Jajce, za II obrazovno razdoblje nastavne 2018/2019. godine.

 

Odluka o utrošku sredstava namijenjenih za stručno usavršavanje EMIs odgovornih osoba u 2019. godini, odlukom se izdvaja iznos od 6.785,00 KM, za usavršavanje edukaciju, sredstva će se doznačiti OD „Informacione tehnologije i informacioni sistemi“ ITIS.

Odluka o izdvajanju sredstava sa stavke tekuće rezerve Vlade SBK, odlukom se izdvaja od 26.900,00 KM, sredstva se izvajaju sa „Tekućeg transfera neprofitnih organizacija za sport“.

Odluka o izdvajanju sredstava sa stavke tekuće rezerve Vlade SBK, odlukom se izdvaja iznosu od 7.000,00 KM, sredstva se izdvajaju sa „Tekućeg transfera neprofitnih organizacija za kulturu“.

Odluka o izdvajanju sredstava sa stavke kaptalni transferi za sufinanciranje projekata važnih za Srednjobosanski kanton, odlukom se izdvaja iznos od 38.100,00 KM. Sredstva su namijenjena za nižu potrošačku jedinicu „Srednja Tehnička škola“ Bugojno, sredstva su potrebna za nastavak i dovršetak izgradnje kosog krova na objektu“.

Odluka o izdvajanju sredstava sa stavke kapitalni transferi za sufinansiranje projekata važnih za Srednjobosanski kanton, odlukom se izdvaja iznos od 39.000,00 KM. Sredstva su namijenjena za nižu potrošačku jedinicu SŠ „Kreševo“ Kreševo, za ugradnju toplotne fasade i zatvaranje vanjskih otvora. Sredstva će se doznačiti općini Kreševo.

Odluka o izdvajanju sredstava sa stavke tekuće rezerve Budžeta SBK za 2019. godinu, odlukom se izdvaja iznos od 1.500,00 KM, sredstva su potrebna za odlazak Olimpijskog tima BiH na 23. Juniorsku balkansku matematičku olimpijadu koja se održava od 20.6.-25.6.2019. godine na Cipru. Sredstva će se doznačiti Udruženju matematičara Kantona Sarajevo.

Novum.ba

Vezano: