Komisija za dodjelu stipendija Općine Jajce obratila se Saopćenjem za javnost

U cilju istinitog informisanja javnosti povodom objava u pojedinim medijima i na portalima o „skandalu“ prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli stipendija Općine Jajce i navoda da se provjeravaju samo „hrvatski studenti“ Komisija za dodjelu stipendija Općine Jajce obraća se Saopćenjem za javnost:

„Izražavamo žaljenje zbog nesporazuma kojim je, zbog dodatne provjere,  za 14 studenata prolongirano potpisivanje Ugovora o stipendiranju. Naknadnom provjerom utvrđeno je da je pet studenata ostvarilo pravo na stipendiju Republike Hrvatske (Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske), a devet studenata je isti dan potpisalo Ugovore o stipendiranju sa Općinom Jajce. Ovim putem još jednom upućujemo izvinjenje roditeljima i studentima zbog neugodnosti u koje su bili dovedeni. 

Također, demantujemo navode da su provjeravana samo hrvatska djeca. Komisija je vršila provjeru iz dostupnih izvora zvaničnih organa vlasti. Tako je slijedom tih provjera utvrđeno da je 15 studenata iz Jajca ostvarilo pravo na stipendiju Vlade SBK/KSB putem Kantonalne uprave za branioce/Kantonalne uprave za branitelje te isti nisu ni stavljeni na listu studenata koji ispunjavaju uslove za stipendiju Općine Jajce“.

Novum.ba

Vezano: