Fernando Torres saopštio je tužnu vijest preko Twittera

Torres se oglasio preko Twittera i poslao poruku svim fanovima širom svijeta.

"Imam nešto vrlo važno da kažem. Nakon 18 uzbudljivih godina, došlo je vrijeme da završim svoju fudbalsku karijeru. Sljedeće nedjelje, u 10.00 ujutru po lokalnom vremenu u Japanu, održat ću press konferenciju i objasniti detalje. Vidimo se tamo", rekao je Torres.

Torres je danas 35-godišnji napadač koji igra za japansku ekipu Sagan Tosu, a takom karijere je nosio dresove brojnih evropskih velikana.

Ponikao je u Atletico Madridu iz kojeg je na ljeto 2007. godine prešao u Liverpool u kojem je proveo možda i najbolje dane karijere. Ipak, u januaru 2011. prelazi u Chelsea što se kasnije ispostavilo velikom greškom jer više nikada nije igrao na nivou od prije.

U nastavku karijere igrao je još za Milan, da bi se poslije vratio u Atletico iz kojeg je i otišao u Japan prije godinu dana.

Torres je istinka legenda Atletico Madrida, ali i reprezentacije Španije. On je za Crvenu furiju odigrao 110 utakmica i postigao 38 golova.

U karijeri je osvojio između ostalog Svjetsko prvenstvo, dva puta Evropsko, Ligu šampiona, dva puta Evropa ligu i FA Cup.

Novum.ba/Sportsport.ba

Vezano: