U Pruscu održan 4.Omladinski kamp - Ajvatovica 2019

U organizaciji Asocijacije za aktivno društvo AZAD, Muftijstva travničkog i Medžilisa IZ Donji Vakuf, danas je održan IV Omladinski kamp u sklopu obilježavanja ‘’509. Dana Ajvatovice’’.

Oko 200 mladih sa područja banjalučkog i travničkog muftijstva okupilo se na Ajvatovici kako bi učestvovali u četvrtom po redu Omladinskom kampu. Otvaranje kampa bilo je najaljeno za10 sati na platou ajvatovačke livade, ali zbog kašnjenja gostiju iz drugih gradova otvaranje je uslijedilo u 11 sati.

Na otvoranju kampa obratio se jedan od organizatora, predstavnik Asocijacije za aktivno društvo AZAD Ismail ef. Elkaz, te u svom obraćanju istakao da mu je izuzetno  drago što vidi na Ajvatovici veliki broj mladih

Kao i prethodna tri kampa, i ovaj je bio sportsko rekreativnog karaktera, predviđen za druženje i sportske igre. Discipline u kojima su mladi mogli da učestvuju i da se takmiče su trčanje, bacanje kugle, povlačenje konopca i skok udalj.

Međutim kiša koja je počela padati u toku dana prekinula je takmičenje u odbojci i streljaštvu, tako da učesnici kampa nisu imali priliku da odmjere snage u ovim sportskim disciplinama.

Omladinski kamp je bio jedinstvena prilika za međusobno upoznavanje, druženje i prilika za stvaranje novih ideja i planova za sljedeće projekte i aktivnosti u organizaciji Medžlisa IZ Donji Vakuf i Muftijstva travničkog.

Novum.ba

Vezano: