MUP SBK / U danima vikenda prijavljena dva krivična djela

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su dva krivična djela.

Policijski službenici PS Kiseljak uspješno  su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je  izvršeno 19. i 20.06.2019. godine na štetu poduzeća Marcaffe d.o.o. Kiseljak. Tom prilikom iz uredskog prostora poduzeća otuđena je  određena količina novca u raznim apoenima.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja je izvršilac navedenog krivičnog djela D.P. rođen 1991. godine iz Kiseljaka, koji je nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje navedenog  djela.

Protiv istog, nadležnom kantonalnom tužilaštvu podnesen je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Evidentirano je  16 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira i 34 saobraćajne nezgode u kojima su 2 osobe zadobile teže i 8 osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 23.06.2019.godine oko 17,15 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na magistralnom putu M5, u mjestu Kaonik, općina Busovača, u kojoj su učestvovali:

1.Vozilo marke Ford, registarskih oznaka 102-M-167, kojim je upravljao E.H. rođen 1957. godine iz Zenice i

2.Vozilo marke Opel, registarskih oznaka M18-A-257, kojim je upravljao E.J. rođen 1976. godine iz Novog Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je vozač u vozilu marke Ford.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Busovača.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 510 prekršajnih naloga, od kojih je 172 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 30 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja isključena su 4 vozila.

Novum.ba

Vezano: