Krali bušilice, brusilice, poljoprivredne mašine pa uhapšeni

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

Dana 26.06.2019.godine oko 12,45 sati u PS Bugojno prijavljeno je razbojništvo nad radnicom kladionice koja se nalazi u neposrednoj bllizini autobuske stanice u Bugojnu. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Bugojno koji su tom prilikom došli do saznanja da je razbojništvo izvršio nepoznati muškarac, mlađe starosne dobi, koji je uz prijetnju nožem od radnice otuđio određenu količinu novca, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.  

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Bugojno, koji poduzimaju i druge mjere i radnje s ciljem otkrivanja izvršioca ovog krivičnog djela.  

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici  PS Novi Travnik uspješno  su rasvijetlili krivično djelo teške krađe, koje je  izvršeno 13.06.2019. godine na štetu preduzeća KGL d.o.o. Novi Travnik. Tom prilikom je otuđen određen broj bušilica i brusilica, kao i raznih metalnih dijelova za građevinske i poljoprivredne strojeve, čime je pričinjena znatna materijalna šteta.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su izvršioci navedenog krivičnog djela M.K. rođen 1993.godine, M.S. rođen 1981.godine i E.Z. rođen 1992.godine, sva trojica iz Novog Travnika.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su  3  slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 384 prekršajnih naloga, od kojih je 267 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača.

Novum.ba

Vezano: