Donjovakufski biciklisti sutra kreću na maraton Beč – Bihać – Srebrenica

1098 kilometara duga je dionica koju će na biciklistima preći članovi Biciklističkog kluba „Sabahudin Duzić Tetak“. Oni će poruku sjećanja na srebreničke patnje pronijeti korz Austriju, Sloveniju, Hrvatsku a u Bihaću će se pridrućiti ostalim učesnicima biciklističkog maratona „Biha – Srebrenica“.

Za razliku od prethodnih godina, Donjovakufljani su se ove godine odlučili za mnogo veći izazov, na duplo dužu dionicu i pronošenje poruke sjećanja na srebreničke patnje kroz druge zemlje.

Deset članova kluba na svojim biciklima  i dva člana pratnje kreću iz Beča u utorak, 02. Jula  ispred Rathausa odakle će ih ispratiti Alma Zadić, članica parlamenta Austrije i predstavnici bh. ambasade u Austriji.

Za ovu eskpediciju planirano je ukupno deset dana, od 2. do 11. jula.

Ekipu čine biciklisti: Mirsad Kosovac, Samir Zahirović Pajo, Semir Kapić, Ernest Abdagič, Admir Vrebac Beba, Eldin Žerić, Haris Hadžić, Esad Turanović, Adin Kovač i Fahrudin Velić, pratnju čine dr.Hamdija Mlinarević i Sead Cerić.

Svoju podršku BK „Sabahudin Duzić Tetak“ u realizaciji maratona su osigurali Općina Donji Vakuf, Sportski savez Donji Vaku i firma „Promo“ Donji Vakuf, te još nekoliko donjovakufskih privrednih subjekata.

Ipak, veliku podršku od samog početka biciklistima daje i sugrađanin i domaćin u Austriji, Rijad Halilović, koji je vlasnik poznate prevozničke firme u Beču koja je i pokrovitelj vožnje.

Izvor:radiodonjivakuf.com.ba

Vezano: