Pronađena droga u Travniku!

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

Dana 01.07.2019.godine oko 22,15 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Kanare, općina Travnik policijski službenici PU i PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Audi 80, u kojem su zatečene osobe A.M. rođen 1986.godine, J.M. rođen 1980.godine obojica iz Travnika, kao i S.M. rođena 2001.godine iz Šipova. Tom prilikom, kod istih je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga.  

U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen je pretres porodične kuće koju koristi A.M. u mjestu Turići, općina Travnik. Prilikom pretresa pronađeno je više komada tzv. bombica sa praškastom materijom i određena količina zeljaste materije za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv istih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 239 prekršajnih naloga, od kojih je 158 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 8 vozača.

Novum.ba

Vezano: