Večeras u Travniku dokumentarna drama 'Skrivne sjene'

Dokumentarna drama „Skrivene sjene“, koja propituje problem nasilja nad ženama i djecom, te nasilja u porodici u savremenom bh. društvu, u Travniku će doživjeti svoje 22. izvođenje, u okviru 13. izdanja kulturne manifestacije "Travničke večeri".

Tokom pet godina kampanje, 21 izvođenja originalne verzije i nekoliko desetina izvođenja verzije prilagođene učenicima srednjih škola, predstava je probudila svijest više od 5.000 ljudi u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Švedskoj o ozbiljnosti problema nasilja nad ženama i djecom, te odgovornosti cijelog društva za borbu protiv njega.

Tekst predstave nastao je nakon sveobuhvatnog istraživanja o stvarnom stanju problema nasilja nad ženama i djecom u bh. društvu. Autori predstave razgovarali su sa različitim akterima koji su bili dio stvarnih slučajeva nasilja u porodici, od žrtava, djelatnika centara za socijalni rad, policijskih stanica i drugih, te na osnovu njihovih svjedočenja, napisali tekst koji na specifičan i nesvakidašnji način adresira ovaj problem bh. društvu.

Predstava će biti izvedena u Centru za kulturu općine Travnik, 03.07.2019. godine, sa početkom u 20:00 sati.

Ulaz na predstavu je besplatan!

Novum.ba

Vezano: