FOTO/Travnik sinoć dobio novog vezira: Otvoren prvi luksuzni hotel u gradu

U samom srcu starog grada u Travniku sinoć je svečano, uz spektakularan vatromet i brojne zvanice otvoren prvi hotel sa četiri zvjezdice, hotel „Vezir palace“, čime je znatno obogaćena turističko-ugostiteljska ponuda ovog grada.

Travnik, grad koji zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kulturno-historijskoj baštini i nesvakidašnjem prirodnom bogatstvu posljednjih godina posjećuje sve više turista iz svih dijelova svijeta, međutim posjetitelji su zbog nedostatka smještajnih kapaciteta prinuđeni skratiti svoj boravak ili smještaj potražiti u okolnim mjestima.

Direktor Turističkog ureda TZ SBK/KSB, Miroslav Matošević je naglasio da je otvaranje novih smještajnih kapaciteta zapravo pokazatelj da se u posljednjim godinama turistički promet znatno povećao, te da se dosta toga uradilo po pitanju promocije ovoga kraja, ali da je potrebno još ulaganja, prije svega u infrastrukturu ali i u zakonske odredbe kako bi Travnik konačno dobio pravo mjesto koje zaslužuje na svjetskoj turističkoj mapi.

 

 

Vlasnik hotela, kao i firme „Bajrić BN“ d.o.o. Nermin Bajrić, osnovane 2001. godine u Travniku koja se bavi izvođenjem građevinskih radova "od temelja - do krova" kazao je da su uvidjeli određenu potrebu za postojanjem jednog ovakvog, modernog hotela koji bi zadovoljio potrebu domaćih i stranih turista, te dodao je Travnik sada sigurno dobio jedan reprezentativan hotel i to u atraktivnom turističkom dijelu grada.

Svečanim presjecanjem vrpce, hotel su sinoć zvanično proglasili otvorenim načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić i premijer Vlade SBK/KSB, Tahir Lendo zajedno sa vlasnikom hotela, Nerminom Bajrićem.

Lendo je istaknuo da je Travnik konačno dobio objekat koji je dugo čekao, te da je na ovaj način pokrenuta inicijativa brojnih investitora da u ovom gradu grade hotele, a Hadžiemrić je potvrdio da će u Travniku ovakvih hotela sigurno biti još više, ali da je u samom srcu travničke čaršije „Vezir palace“ prvi i ima ogromnu prednost.

Hotel se nalazi u turističkoj žili kucavici grada, u ulici Varoš, odmah nasuprot jedinstvene srednjovjekovne tvrđave Stari grad, koju svakodnevno pohode brojni posjetitelji. Pored smještajnog kapaciteta od 24 luksuzno opremljene sobe i šest apartmana ukupnog kapaciteta od 72 ležaja, nudi i brojne moderne sadržaje, od wellness & spa ponude, poslovnog dijela- restorana, konferencijske sale, kafeterije, slastičarne do odličnog garažnog rješenja.

Novi travnički hotel, vanjskim izgledom ne narušava ambijent Varoške ulice, ali unutrašnjost odiše savremenim i luksuznim izgledom i modernim sadržajima, a za to se pobrinuo poznati travnički arhitekta Alija Gafić, koji je ujedno vršio nadzor tokom izvođenja radova .

Novum.ba

Vezano: