FOTO/Učesnici biciklističkog maratona krenuli iz Donjeg Vakufa put Srebrenice

Oko 300 biciklista iz Bosne i Hercegovine i regione, nakon odmora u Jajcu, jutros su stigli u Donji Vakuf odakle su nastavili 15. biciklistički maraton Bihać – Srebrenica “Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi”.

Na Trgu Ibrahim-bega Malkoča upriličen je doček za bicikliste, a mladi SDA Donji Vakuf i općinski načelnik Huso Sušić, pobrinuli su se i ove godine da svi učesnici dobiju voće, sok, vodu kako bi se okrijepili.

Brojni Donjovakufljani aplauzom su pozdravili i dočekali učesnike bicisklističkog maratona, a posebno donjovakufske bicikliste, koji su ove godine krenuli iz Beča, i preći će oko 1098 kilometara na putu do Srebrenice, kako bi odali počast žrtvama srebreničkog genocida.

Glavni imam MIZ Donji Vakuf Amir ef. Čavak i općinski načelnik Huso Sušić, zajedno sa učesnicima biciklističkog maratona, položili su cvijeće na Centralno šehidsko spomen-obilježje, te proučili fatihu pred duše šehida.

Nakon odmora u Donjem Vakufu, oko 300 učesnika 15.Biciklističkog maratona “Bihać-Srebrenica” nastavili su prema Bugojnu.

Novum.ba

Vezano: