KK Promo Donji Vakuf organizuje ‛Košarkaški kamp‛

Košarkaški klub „PROMO Donji Vakuf“ je u pauzi nakon završetka najuspješnije takmičarske sezone u istoriji kluba započeo aktivnosti na organizaciji košarkaškog kampa za sve muške omladinske selekcije kluba.

“Svjesni činjenice da košarkaški kampovi u organizaciji naših najvećih klubova nisu uvijek dostupni svim zainteresiranim dječacima zbog previsoke cijene, želja nam je bila da jedan takav kamp dovedemo u naš grad”, istakli su iz “Proma” te dodali,

“S tim u vezi, već početkom jula stupili smo u kontakt sa Edinom Užičaninom, vrhunskim stručnjakom za omladinske selekcije, docentom na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, na predmetima Košarka, Uloga trenera u sportu, Kineziološka analiza motoričkih aktivnosti i dr.

U košarkaškoj karijeri igrao je za KK „Živinice“, KK „Zmaj od Bosne“ iz Tuzle kao i UKK „Student“ iz Tuzle. U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio je KK „Millennium“ iz Živinica, zatim KK „Živinice 78“, UKK „Student“ iz Tuzle, i u posljednoj sezoni kao trener KK „Živinice“. Poslije angažmana u OKK „Sloboda“ dobija poziv selektora Borisa Džidića da se pridruži stručnom štabu muške juniorske reprezentacije BiH. U novoj sezoni 2019/2020 biće dio stručnog štaba OKK „Sloboda“. ”

Kao demonstratori i gosti kampa biće i prvotimci: Nedim Mustafica, kapiten KK“PROMO Donji Vakuf“, MVP A1 Lige 2018/2019 i reprezentativac „3×3“, kao i Admir Džihan koji je svojim asistencijama dizao na noge publiku širom BiH, i Dino Alkić, standardni prvotimac KK „PROMO Donji Vakuf“ i ljubimac donjovakufske publike.

Kao poseban gost, na ovom kampu svoje znanje prenijeće i povremeni reprezentativac Marko Rikalo, koji je prošlu sezonu proveo kao igrač mađarske ekipe TF Budapest, koju sa klupe vodi bivši selektor slovenačke reprezentacije Aleš Pipan.

Ciljevi ovogodišnjeg kampa, prema planu doc.dr.Užičanina, su:
-Stvaranje odgovarajućih odnosa prema trenažnom procesu
-Savladavanje elemenata košarkaške tehnike
-Rad na učenju i usavršavanju individualne i grupne taktike
-Kvalitetna razmjena znanja i informacija između trenera
-Stvaranje prijateljskih veza kroz druženje i saradnju.

Početak kampa, odnosno prvi trening predviđen je 22.07.2019, kada će biti izvršena prozivka.Kamp će biti održavan na plohi srednjoškolskog centra i u Sportskoj dvorani, u dva dnevna termina (jutarnji i predvečernji termin) po dva sata, i trajaće od ponedjeljka 22.07.2019 do nedjelje 28.07.2019.

Participacija za članove KK „PROMO Donji Vakuf“ iznosi 20,00 KM dok je participacija za sve ostale zainteresovane iz drugih klubova 40,00 KM. Kroz cijelo vrijeme trajanja ovog kampa biće organizirana interna takmičenja, a najbolji pojedinci biće nagrađeni prigodnim nagradama. Svi učesnici kampa dobiće majice sa logotipom ovogodišnjeg kampa.

“Ovim putem pozivamo sve zainteresirane dječake sa područja naše i drugih općina da nam se priduže i da se zajedno družimo stičući nova znanja i iskustva na ovom kampu, zajedno sa našim prvotimcima i Markom Rikalom !”

Sve informacije kao i prijave na kamp se mogu izvršiti putem FB stranice našeg kluba, kao i putem telefona +387 62 043 193 – Amer Čaluk Kale.

Novum.ba

Vezano: