FOTO: Počela manifestacija 'Meokrnje 2019.'

Učenjem jasina i dove šehidima iz odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995 i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti stradalim u oba rata, u džamijama i mesdžidima na području Biljanske doline u petak, prije džuma namaza, započela je manifestacija " Meokrnje 2019. godine ".

Uz podršku glavnog imama Salih ef. Indžić MIZ Travnik proučeni su jasini i dove. Također, u subotu, 20. jula 2019. godine održan je streljački kup " Meokrnje 2019. godine " koji je organizovao SK " Target " iz Travnika u OŠ " Mehurić " na Mehuriću kao sastavni dio programa ovogodišnje manifestacije " Meokrnje 2019. godine ". Nagrade i diplome pobjednicima Streljačkog kupa " Meokrnje 2019. godine " bit će uručene na Moekrnju u sklopu programa manifestacije. Manifestacija " Meokrnje " iz godine u godinu ima sve više sadržaja što doprinosi sve većoj zainteresovanosti velikog broja antifašista koji svojim učešćem u manifestaciji doprinose širenju ideje antifašizma i očuvanja državotvornosti Bosne i Hercegovine.

Organizacioni odbor manifestacije " Meokrnje 2019. godine " poziva sve građane SBK/KSB da se u što većem broju u nedelju, 21. jula 2019. godine dođu na Moekrnje i zajedno odaju počast stradalima u borcima Nardnosolobodilačke vojske u Drugom svjetskom ratu i Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Novum.ba

Vezano: