Travnik:Večeras promocija knjige 'Dječak sa rukama starca', autora Bekira Husejinovića

Promocija knjige „Dječak sa rukama starca”, autora Bekira Husejinvića bit će održana večeras u prostorijama JU Gradska biblioteka Travnik sa početkom u 19:00 sati.

Promocija knjige „Dječak sa rukama starca” bit će održana u Biblioteci Travnik u utorak 23. Jula s početkom u 19 sati

Izvorni članak pročitajte na https://tntportal.ba/lokalno/centralna/promocija-knjige-djecak-sa-rukama-starca-u-biblioteci-travnik/

Dječak sa rukama starca priča je o putu spasa i smrti kojim su prošli Bošnjaci Podrinja nakon pada zaštićene zone UN-a Srebrenice u ruke Mladićevih zločinaca, knjiga koja će bez sumnje mnogima pomoći da shvate ko su i kuda idu.

Ispovijest Bekira Husejinovića napisana je hronološki, obuhvatajući period od 11. jula 1995. do 6. aprila 1996. godine, uz jednu epizodu iz maja 1992. godine u kojoj je opisan četnički napad na njegovo rodno mjesto Glogovu kod Bratunca. Strašno i istinito svjedočenje o stradanju Bošnjaka Podrinja drži čitaoca napetim od početka do kraja.

Priču Dječak sa rukama starca odlikuje autentičnost doživljaja i neposrednost kazivanja. Stalna dilema da li se predati ili i dalje biti progonjen po podrinjskim vrletima, kao i neprestani obrati u borbi za preživljavanje daju ovoj priči dramsku dinamičnost.
 

Novum.ba

Vezano: