FOTO/ Prvi košarkaški kamp 'PROMO 2019' pohađa 50 polaznika

Jučer je na parketu Sportske dvorane održana prva prozivka i kategorisanje polaznika Prvog košarkaškog kampa PROMO 2019.

Na treningu se nakon kraćeg uvoda i upoznavanja trenera Edina Užičanina sa momcima, dječacima i i nekoliko djevojčica, krenulo sa raznim vježbama tehnike i koordinacije. Odmah se moglo vidjeti do kojeg nivoa su pojedini igrači uznapredovali, na kojim detaljima se treba dodatno raditi, u čemu zaostaju, a u čemu su individualno jaki.

Drugi trening je održan u terminu od 18 h na nedavno renoviranom košarkaškom terenu – plohi. Tu su više radilo na vježbama u parovima, trojkama, sa raznim kombinacijama kretnji, saradnji, pravovremenim reakcijama i ostalim košarkaškim elementima.

Sam program kampa u režiji trenera Užičanina je sjajno osmišljen, za razne uzraste i nivo košarkaškog znanja. Činjenica da kamp pohađa skoro 50 polaznika znatno otežava rad, obzirom na kapacitet terena, kao i na veliki raspon kategorija, kako starosnihm, tako i kvalitativnih. Međutim, cilj nam je bio da organizujemo vlastiti košarkaški kamp sa vrhunskim košarkaškim stručnjakom, sa kojim ćemo obuhvatiti sve navedene kategorije, kako bismo svima pružili šansu da osjete smisao jednog košarkaškog kampa.

Važno je napomenuti da su na treninzima pored pomoćnih trenera, važnu ulogu demonstratora odigrali i  prvotimci KK Promo, Dino Alkić i Admir Džihan koji su u punom kapacitetu pomogli treneru u svim segmentima prilikom demonstracije vježbi.

Novum.ba

Vezano: