Svečano obilježavanje Dana općine Kreševo

Najveći dio aktivnosti koje su se našle u ovogodišnjem programu obilježavanja Dana općine Kreševo završene su, saopćeno je iz ove općine.

Tako su proteklog vikenda održani „Outdor film&foto festival 3fok“ i 6. Moto susret. Obje manifestacije su kvalitetnim programom privukle mnoge posjetitelje iz čitave Središnje Bosne. Prije toga su završena dva sportska događaja, extreme enduro utrka "Fenix" i Općinske sportske igre, koja su pobudila pozornost mnogih sportskih zaljubljenika.

Tradicionalni malonogometni turnir u Komarima počinje za nekoliko dana, u četvrtak, 1. augusta, a trajat će do 17. U utorak, 6. augusta, u „Napretkovom“ domu će u 19 sati biti predstavljen Zbornik radova sa simpozija o rudarstvu, metalurgiji i geonaslijeđu Kreševa, Fojnice i Kiseljaka, a četiri dana kasnije će na platou uz bazen „Banja“ biti priređeno nešto sasvim novo, „Ladies night“.

Službene aktivnosti uglavnom su planirane za 14. i 15. augusta. Svečana sjednica Općinskog vijeća bit će održana 14.08. s početkom u 19.30, nakon čega će na Trgu fra Grge Martića koncert održati „Gazde“, najpopularniji hrvatski tamburaški sastav.

Prije početka svečane sjednice čelnici Općine će obići najznačajnije infrastrukturne i druge projekte koji se trenutno realiziraju ili su upravo dovršeni.

Za sam Dan općine, 15.08., planirano je polaganje vijenaca uz spomenik poginulim braniteljima, a potom i svečana sveta misa, nakon koje će na platou ispred vjeronaučne dvorane opet biti upriličen muzički program.

Novum.ba

Vezano: