Rade Krunić nije sam u Milanu, novo pojačanje Milana je Lidija Kuliš iz Kreševa!

Reprezentativka Bosne i Hercegovine, Lidja Kuliš (27) rodom iz Kreševa, prije nekoliko dana postala je igračica AC "Milana".

Za portal Reprezentacija.ba govorila je o transferu koji je realizovan iz škotskog Glasgowa.

“To je bilo jedno novo iskustvo za mene jer sam već sedam godina igrala u Njemačkoj. I htjela sam neku promjenu. Trenera iz Glasgowa poznavala sam od ranije tako da čim sam dobila ponudu odmah sam pristala. Znala sam da je Scott Booth fantastičan trener i da mogu od njega puno naučiti, a i klub je igrao Ligu prvaka tako da je to bio još jedan razlog zašto sam tamo otišla. Što se tiče 'Milana', od malena navijam za taj veliki klub i oduvijek sam htjela da odem u Italiju i da igram i živim tamo. Do prije nekoliko godina liga i općenito ženski nogomet u Italiji nije bio baš na tako velikom nivou. Zadnje dvije godine Nogometni savez Italije baš puno ulaže, a također i svi veliki muški klubovi imaju ženske timove tako da je liga baš postala atraktivna i jaka. U ovom ljetnom prijelaznom roku dosta je dobrih i poznatih igračica prešlo da igra za 'Milan', 'Juventus', 'Romu' i 'Inter' tako da će biti zanimljiva i uzbudljiva sezona. Pored Italije ja sam imala još ponude iz Njemačke i Engleske, ali sam se na kraju odlučila za Milan, koji je konaktirao mog menadžera i transfer je realizovan”, ističe Kuliš.

Lidija je godinama jedna od ključnih igračica naše seniorske reprezentacije. Dvadesešestogodišnja Lidija kaže da su u njenoj obitelji svi “ludi” za nogometom i da je upravo to bilo presudno da i ona kao mala počne sa treninzima.

Njen novi klub "Milan" je prošle sezone imao debitantski nastup u ženskoj Seriji A i osvojio odlično treće mjesto. Sada su na poziciju trenera doveli legendarnog Maurizija Ganza. Ciljevi za narednu sezonu su dupla kruna i plasman u Ligu prvaka.

“Pa kako je to bila prva sezona za klub dobar rezultat su napravili. Čak su veći dio sezone bili prvi i pobjedili su izravne konkurente Juventus i Fiorentinu ali na kraju je ipak presudilo iskustvo ova dva kluba tako da je 'Juventus' drugi put zaredom postao prvak, a 'Fiorentina' završila na drugom mjestu i kvalificirala se za Ligu prvaka. Sada je došao novi trener Maurizio Ganz i već na prvom sastanku vidjela sam kako ima veliko nogometno znanje i da je veliki profesionalac i motivator. Igrao je za Milan i još druge velike klubove i sigurno sa svojim znanjem te iskustvom može da uradi velike stvari u ovom klubu. Vjerujem da ćemo uz njega napredovati i naučiti mnogo toga. Klub ima velike ambicije i naš cilj je da osvojimo ligu i Kup te naravno da ostvarimo učešće u Ligi prvaka”, rekla je Kuliš.

Zanimljivo da su u sezoni 2019. / 2020 za muški i ženski tim "Milana" potpisali Rade Krunić te Lidija Kuliš. Rade je A reprezentivac BiH, dok je Lidija dugogodišnji član ženske seniorske selekcije BiH.

Novum.ba

Vezano: