SBK/ Potpisani ugovori za projekte u vrijednosti 490.000 KM

U Vitezu je potpisan ugovor iz nadležnosti Federalnog ministarstva prostornog uređenja, a u oblastima utopljavanja zgrada radi uštede energije, sanacije šteta od poplava i klizišta, te zaštite nacionalnih spomenika, u vrijednosti od 490.000 KM.

Ugovore su potpisali federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić s jedne strane, te s druge strane načelnik općine Kreševo Renato Pejak, načelnik općine Busovača Asim Mekić, načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić, načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura, sekretar Ministarstva zdravstva i socijalne politike u Vladi SBK Snježana Gučanin i gvardijan Franjevačkog samostana sv. Katarine u Kreševu fra Josip Tomas.

Tom prilikom potpisan je Ugovor o utopljavanju sportske dvorane Osnovne škole„Busovača“, Ugovor o utopljavanju objekta Srednje škole Kreševo, Ugovor o utopljavanju bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ Nova Bila i Ugovor o utopljavanju Doma zdravlja Vitez. U navedenim ugovorima, Federalno ministarstvo prostornog uređenja je učestvovalo s 50.000,00 KM za svaki objekat pojedinačno.

Osim navedenog, potpisan je i Ugovor s načelnikom općine Kreševo o sufinansiranju projekta sanacije klizišta na lokalnom putu Crnići-Crnićki Kamenik, a s načelnikom općine Busovača Ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije oštećenih vodozaštitnih zidova i propusta nastalih uslijed poplava i klizišta,u kojem je Federalno ministarstvo prostornog uređenja učestvovalo sa 100.000,00 KM po projektu.

Isto tako, sa načelnikom općine Fojnica Sabahudinom Klisurom potpisan je Ugovor o dodjeli interventnih sredstava u iznosu od 70.000,00 KM za sanaciju putne komunikacije Bakovići-Bistrica.

S gvardijanom Franjevačkog samostana potpisan je Ugovor o dodjeli 20.000,00 KM za nastavak izgradnje muzeja u samostanu sv. Katarine u Kreševu.

Novum.ba

Vezano: